25 augustus 2016

Herbronnen op Noord-Bali


— dinsdag 19/07/2016 —

Het zinderende hart in de Gordel van Smaragd

Nu we de vuurgoden van Java hebben getrotseerd, is de tijd gekomen om af te dalen naar de kust voor de volgende grote sprong voorwaarts in onze rondreis. Totnogtoe hebben we van Indonesië alleen Java gezien (en een korte, zeer on-indrukwekkende uitstap naar Madura), maar nu steken we de grote plas over: we trekken naar Bali!
Read More

24 augustus 2016

Tophoppen tussen de vulkanen - Bromo en Ijen


— zondag 17/07/2016 —

Koorddansen tussen rijstvelden en vulkaankraters

Cemoro Lawang. Een dorpje genesteld op de rand van de ontzaglijke Tengger-krater, het oeroude restant van een vulkaan die in eeuwen lang vervlogen uit elkaar is gespat. Aan de ene kant de weelderig groene flanken bedekt met oerwouden en rijstterassen, aan de andere de krater zelf, de bodem bestaand uit zwart zand en vulkaanassen. Het lijkt er vredig nu, maar dat is schijn, want in het midden van de enorme krater zijn intussen alweer verschillende kleinere vulkaankegels beginnen oprijzen. Niet de grootste, maar wel met voorsprong de actiefste is Bromo, dé attractie in de omgeving.

Read More

23 augustus 2016

Woekeraars in Surabaya, en het woeste Madura


— vrijdag 15/07/2016 —

Na ons bezoek aan Borobudur (zie onze vorige blogpost) is de tijd gekomen om Yogyakarta achter ons te laten en langzaam naar het oosten op te schuiven. Onderweg zullen we vulkanen beklimmen en zeeën bedwingen, maar dat is voor later. Eerst moeten we maar eens op weg zien te geraken!
Read More

19 augustus 2016

Yogyakarta – tussen tempels en paleizen


— zondag 10 juli 2016 —

Op naar Indonesië!

Zo, onze laatste dag in Singapore is alweer aangebroken! We hebben gisteravond al onze rugzakken ingepakt, zodat we vandaag alleen nog maar moeten denken aan tijdig op de luchthaven geraken. Dat doen we met een combinatie bus en metro: alles samen een uur dwars door het eiland heen, maar wel in de kraaknette friste die we intussen van deze stad gewend zijn. We zijn ruim op tijd, alles gaat naar verwachting supervlot, en we hebben nog meer dan genoeg tijd om een ontbijtje te nemen met zicht op de tarmac en een wandeltje te doen langs de winkeltjes. Hier vind ik dan toch een toetsenbordje voor mijn tablet (goedkoper dan ik had verwacht – het is hier dat ik nu op zit te typen), joepie! Ook de vlucht verloopt hemels, met een massa beenruimte bovendien, en amper twee uur later landen we alweer op Indonesische bodem. Verblijfplek voor de komende dagen: de bruisende stad Yogyakarta.
Read More

9 augustus 2016

Schitterend Singapore


— Woensdag 6 juli 2016 —

De lange trek naar Singapore

Vier uur vliegen van Brussel naar Istanbul. Twee uur wachten in de luchthaven. Elf uur vliegen van Istanbul naar Singapore, tegen de zon in, dwars over zuidelijk Azië en de Indische Oceaan... Bijna een hele dag reizen terwijl de wereldkaart onder je langs schuift om uiteindelijk voet aan de grond te zetten op een eiland in de Straat van Malakka dat overwoekerd wordt door een stad. Wat komen we hier zoeken vraag je? Wel, een van de mooiste steden op aarde. Maar wij geloven natuurlijk niet zomaar alles: die bewering zullen we de komende dagen zelf wel even aan de tand komen voelen.

Read More