19 september 2010

etappe 7: Yellowstone NP

Dag 12 (13 september 2010)
Opgestaan in de hostel in Teton Village, de boel opgekraamd, ontbeten in de zaal beneden en op weg gegaan. Volgende bestemming was Yellowstone NP, en dat park ligt vlak ten noorden van Grand Teton NP. Wij dus de scenic route door Grand Teton genomen, nog diverse malen gestopt bij overlooks en viewpoints, geluncht aan de oever van Jackson Lake (veel véél groter dan Jenny Lake) en zo bijna onopgemerkt Grand Teton uit en Yellowstone in.


Read More

13 september 2010

etappe 6: Grand Teton NP

Dag 10 (11 september 2010)


Jeezes wat was het vroeg! De wekker ging om 5:15, en 34 minuten later was ons gerief reeds weggeborgen en ons tentje proper opgeruimd: een record. Iets na zes waren we al vertrokken van de camping, terwijl de nacht nog haar laatste adem uitblies. In de opkomende schemer naar het noorden gereden, rond 8:00 ontbeten bij een tankstation in het eerste zonnetje, waarna Paul het ondanks zijn gekwetste voet van Sebastiaan (Bas) overnam. Gepauseerd in een baanwinkel bij Salt Lake City en vervolgens verder gereden tot een uur of 13:00, waarna we een lunch namen in een soortement wegrestaurant-slash-baanwinkel (waar ik trouwens mijn hoed heb gekocht!).
De namiddag werd ingenomen met rijden rijden rijden; de mijlen werden gewoonweg verslonden. Onderweg struikelden we nog bijna over een monsterfietsfile (Daniel zat in de andere auto, maar ik kon hem zó horen watertanden).

kaart van Grand Teton NP



Read More

11 september 2010

10 september 2010

etappe 4: Canyonlands NP

Dag 7 (8 september 2010)
Die ochtend opgestaan onder een loden hemel, gauwgauw ontbeten en de tenten afgebroken. Op naar het volgende park! Zigzaggend tussen regenbuien en dreigende wolkendekken door zochten we weer langzaamaan onze weg naar het noorden, naar Canyonlands NP. Onderweg hielden we halt in Cortez, waar we achtereenvolgens een Safeway en, het moest er eens van komen, een Walmart aandeden. In de laatste een hubje gekocht waarmee we de toestellen met usb-aansluiting konden opladen.

Read More

8 september 2010

etappe 3: Mesa Verde NP

Dag 5 (6 september 2010)


Na een vlugge opruim van de camping alweer vroeg op pad gegaan, en doorgereden tot het centrum van Alamosa, waar we hebben ontbeten in een diner (maar minder typisch dan die in Denver) en inkopen hebben gedaan in de lokale Safeway. Vervolgens in één ruk doorgereden naar het zuiden. 's Middags gepicknickt rond de wagens, met prachtig uitzicht over de groene dalen van de Rockies. Toen we in de vooravond arriveerden bij Mesa Verde NP, bleek die naam zeer waar te zijn: de tafelberg was wel degelijk heel erg groen, veel groener dan je gewend ben van de tafelbergen uit cowboyfilms.

Groene tafelberg: check!


Read More

6 september 2010

etappe 2: Great Sand Dunes NP

Dag 4 (5 september 2010)
Verhuizen. Vroeg opgestaan, want de tentjes moesten weer worden afgebroken! Volgende stop was immers Great Sand Dunes, enkele honderden mijlen zuidwaarts. Ongelooflijk eigenlijk, als je nadenkt over de schaal van dit land: met slechts tweehonderd mijl achter de kiezen ben je in België al lang in het buitenland, maar hier... Hier kan je verschillende ontzaglijke natuurparken in één staat verstoppen zonder dat ze in de weg liggen. En zo reden we dus, dwars door de Gekleurde (Colorado) naar het zuiden.


Cool and the gang (Cool staat helaas achter de camera)

Read More

5 september 2010

etappe 1: Rocky Mountain NP

Dag 1 (02/09/2010)

Jetlag is a bitch. Het voelt alsof je een nachtje stevig doorgefeest hebt, en iemand is vergeten het licht uit doen. Vanochtend in het schone België opgestaan om 05:00 (21:00 Denvertime), de trein genomen omstreeks halfzeven en om 10:55 (2:55) zaten we op het vliegtuig. Vlucht van negen uur, en dan aangekomen in Chicago, waar een absurd lange rij stond bij Customs. Eindelijk erdoor geraakt, het treintje (!) genomen naar de vertrekhal, en daar opgehouden doordat Francis er per se gevaarlijk uit moest zien (de arme jongen is nog nét niet aan het onderzoek-met-de-rubberen-handschoen onderworpen). Daarna een tweede, kortere vlucht in een kleiner toestel naar Denver, waar we omstreeks 18:00 (02:00 Belgian Time) aankwamen.

Read More